Verhuizing CP mogelijk sneller dan verwacht.


Gepubliceerd: donderdag 04 juni 2020 13:10
Geschreven door: Ferry

Het lijkt er op dat alle lichten op groen staan voor de voorgenomen verhuizing van de CP. Gisteravond nog is door de terreintekenaars tekening versie 5.8 opgesteld met de Centrale Post (CP) naast de Havendienst.

In het kader van het thema "Ondersteboven" is de constructeur aan het berekenen of de CP ondersteboven gebouwd kan worden. Architect Verhoef vind dit een mooie uitdaging. Het doet hem denken aan de strips van familie Doorzon waarin de Firma Biereco alles op z'n kant of op z'n kop bouwt. "Dit had ik altijd al eens willen doen".

Tijdens de "after-dinner-dip" is hoofd havendienst Marc alvast begonnen met het omzagen van de zeldzame vlaggenmasten. "zeldzaam?" dit is dood hout, daar heb ik een pakhuis vol van." sprak hij toen hij wakker schrok. Ondertussen zijn Arno van de CP en Ferry (centralist bij de Havendienst) druk bezig met het draaiboek van de verhuizing. "In de loop van de dag zullen we de waterstand op het terrein langzaam verhogen, zodat we met 2 sleepboten de CP kunnen verslepen", vertelt Ferry.

"De deelnemers zullen daar niet veel van merken aangezien het maar heel langzaam gaat. Net als de opwarming van de aarde, dat heeft ook niemand door. Daarnaast kunnen ze dan tijdelijk de vletten op het subkamp aanleggen. Dat scheelt weer een eindje lopen."
Als Buienradar mee werkt zal rond 17:00 de waterstand binnendijks hoog genoeg zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan zal tent en terrein de explosieven die preventief in de dijk zijn aangebracht tot ontploffing laten komen zodat het water naar binnen kan stromen.

Team Telecom is druk bezig om kabels te leggen voor de draadloze verbindingen van de CP. "Draadloos is een leugen", aldus Telecom, "voor ieder draadloos device moeten wij alsnog een kabel trekken. En we moeten VPN tunnels door de dijk graven. Die Havendienst en CP denken dat ze zomaar even kunnen verhuizen, maar daar komt heel wat meer bij kijken."

Voor licht en geluid is het geen ingewikkelde klus. Zij maken zich alleen zorgen om de waterstand op het terrein. "Al onze equipment staat beneden zee niveau. Alleen de prikverlichting hangt hoog genoeg en kunnen we onder spanning laten. De rest zullen we gestaffeld afschakelen."