Foto: Sebastiaan Bors

Sluiting Kanawa uitgesteld


Gepubliceerd: donderdag 04 juni 2020 14:01
Geschreven door: JdJ

De sluiting van Nawaka die vanavond plaats zou vinden, is tot nader order uitgesteld. Bij het opmaken van de balans na de Gondelvaart, kwam Team Financiën erachter dat ze iets te gul waren geweest met het geven van feesten. Ze hadden er namelijk geen rekening mee gehouden dat over het gewonnen bedrag van de Staatsloterij een deel naar de fiscus gaat. Hierdoor is er geen budget meer voor het sluitingsfeest van Nawaka. We hebben van onze laatste centen 2022 krasloten gekocht in Zeewolde. Gehoopt wordt dat hier de hoofdprijs tussen zit.

Omdat het krassen van de 2022 krasloten de nodige tijd in beslag neemt, is het nog onbekend of de sluiting van Nawaka dinsdagavond door kan gaan. Indien de hoofdprijs er niet tussen zit, zal Nawaka een paar dagen langer duren om een sponsor voor het sluitingsfeest te vinden.

Floris die op subkamp Bermuda staat, heeft hier geen problemen mee: "Nawaka mag van mij nog wel 3 weken langer duren. Ik bel mama en papa wel om op de volgende ouderdag schone kleren mee te nemen." De vader van Floris gaf aan dat hij woensdagmiddag gewoon bij het clubhuis van Scouting Sint Radboud staat te wachten om zijn kroos op te halen. 

Scouts die mee willen helpen met het krassen van de krasloten, kunnen zich met legitimatie en een geldige VOG melden in het Nawakafé op Kaap de Goede Hoop.