Wat te doen met Roverway-verstekelingen


Gepubliceerd: donderdag 04 juni 2020 15:28
Geschreven door: TdB

Soms zie je ze wel eens: de Roverway-verstekelingen. Vaak te vinden in het medewerkersrestaurant. Te herkennen aan een lichtblauwe das met een oranje-blauw randje of hun lichtblauwe T-shirt met daarop hun tekst "Pathleader". Blijkbaar zijn ze dit pad al helemaal kwijt, want Roverway is al ruim 10 dagen afgelopen.

Omdat de verstekelingen voorzichtig benaderd moeten worden, heeft Kanawa.nl een stappenplan opgezet om de pathleaders op de harde werkelijkheid te wijzen:

  1. Bereid het gesprek goed voor. Denk goed na over wat je wil zeggen.
  2. Val met de deur in huis. Vertel de Roverway-medewerker dat Roverway al ruim 10 dagen is afgelopen en dat ze nu echt wel een keer een Nawaka T-shirt mogen gaan dragen.
  3. Geef hooguit twee onweerlegbare argumenten. Uit deze argumenten mag geen welles-nietes discussie kan gaan staan. Bijvoorbeeld: "Op de website staat dat Roverway tot 2 augustus duurt" en "Je hebt je t-shirt nu al zo lang aan, iedereen is ondersteboven van die lucht."
  4. Laat de Roverway-medewerker stoom afblazen. Verschillende emoties kunnen omhoog komen. Ga er niet inhoudelijk op in. Luister vooral en laat dit merken door zo nu en dan te zeggen: "dat begrijp ik".
  5. Toon medeleven.
  6. Herhaal argumenten en vat samen. Dit zodat het verschil van inzicht duidelijk wordt. 
  7. Bespreek vervolgacties en oplossingen. Een eerste stap zou zijn om eindelijk een ander T-shirt aan te trekken.

Overigens moeten wij benadrukken dat dit stappenplan vanaf komende maandag ook door collega's, vrienden en familie gebruikt kan worden. Hierbij dienen de woorden 'Roverway' vervangen te worden met 'Nawaka'.